Hoe werkt de werkkostenregeling en hoe pas ik die toe?

Tijdens het eerste deel van deze training bespreken we de basis van de werkkostenregeling. We behandelen de structuur van de WKR en hoe de WKR werkt. Aan bod komen onder andere de eindheffing, de vrije ruimte en het loonbegrip. Daarna zoomen we in op de verschillende categorieën kosten binnen de werkkostenregeling. Denk hierbij aan de gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen.

Vervolgens bespreken we een aantal basisbegrippen van de WKR. Wat is aanwijzen? Hoe werkt het gebruikelijkheidscriterium? Hoe ga je om met loon uit vroegere dienstbetrekking? Wat is de concernregeling en hoe waardeer je een vergoeding binnen de werkkostenregeling?

En tot slot nemen we een aantal veel voorkomende vergoedingen en verstrekkingen in detail door. Onder andere de fiets van de zaak komt aan bod. Maar ook leningen, maaltijden, werkkleding en outplacement.

Tijdens het tweede deel gaan we aan de slag met een aantal thema’s en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. We gebruiken verschillende werkvormen, waardoor het een interactieve en vooral praktische training is.

Resultaat

Na het volgen van deze training ben je in staat om de theorie van de WKR toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep

HR adviseurs, HR medewerkers, salarisadministrateurs, medewerkers van de financiële administratie.

Prijs

€ 625,- (vrij van btw) RAP klanten 
€ 725,- (vrij van btw) niet RAP klanten

Deze training gaat alleen door bij minimaal 6 deelnemers.

Incompany

Deze training bieden wij ook incompany aan. Voor meer informatie, neem contact op via: rap@ijk.nl.

Open inschrijving