Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Nieuws

Bij een moderne organisatie hoort transparantie. Daarom delen wij het belangrijkste nieuws over IJK.

Terug naar nieuws
4 november 2021

IJK sponsort het HomeComputerMuseum

Het HomeComputerMuseum biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dagbesteding, stageplaats of een vrijwillige werkplek waar talenten worden ontdekt en doorontwikkeld. De doelstelling is om deze mensen uiteindelijk door te laten groeien naar een vaste arbeidsplaats elders.

Naast een wereldwijd unieke collectie van meer dan 4000 items en de bijbehorende verhalen, biedt het HomeComputerMuseum ook diensten aan zoals reparatie van oude en nieuwe computers, opknappen van afgeschreven en nog bruikbare (oud-zakelijke) computers via losse verkoop en via Stichting Leergeld, Digitaal Erfgoed (oude media inlezen en converteren) en advisering van sociaal ondernemerschap met musea. 

Patrick Adriaansen, directeur IJK: “Al vanaf mijn 12e ben ik geïnteresseerd in alles wat met computers te maken heeft. Ik durf ook wel te zeggen dat de items in dit museum uniek zijn. Dat het museum daarnaast kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt het verhaal voor IJK compleet. Human & digital vallen hier samen. Wij zijn dan ook blij een steentje te kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief.”

Het HomeComputerMuseum bevindt zich op de Noord Koninginnewal 28 in Helmond. Meer informatie is te vinden op hun website.
 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.