Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Nieuws

Bij een moderne organisatie hoort transparantie. Daarom delen wij het belangrijkste nieuws over IJK.

Terug naar nieuws
26 maart 2018

Administratie & Advies verhuist naar vlamnieuw pand

Oktober 2017 was het zover, de verhuizing van de medewerkers van Administratie & Advies naar het nieuwe pand aan de Vlamovenweg. Op een steenworp afstand van het vertrouwde pand aan de Schootense Dreef, maar met een heel andere invulling en andere accenten.

Ondanks dat het pand aan de Schootense Dreef in 2013 qua capaciteit nog is verdubbeld en de verwachting was dat Driessen HRM daarmee nog tot in lengte van jaren vooruit zou kunnen, werd het pand te klein om de enorme groei op te vangen. Tijd voor uitbreiding van het aantal werkplekken dus. In juli 2016 werd het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw pand en werd de eerste steen gelegd. Nu, ruim een jaar verder en met het eindresultaat in beeld, kan gesteld worden dat het lange wachten meer dan beloond is.

Het concept

Driessen hanteert als slogan ‘Goed Bekend’. Vertaald naar Administratie & Advies betekent dit niet alleen dat we als dienstverlener op een professionele en persoonlijke manier goed bekend willen zijn bij onze klanten, maar dat we ook goed bekend moeten zijn en blijven met elkaar. Saamhorigheid en gemeenschapszin vormden dan ook een belangrijk uitgangspunt bij het concept van het nieuwe pand.

Maar tegelijkertijd onderkennen wij als digitaal gedreven dienstverlener ook het belang van de digitale component. Immers, we leven en werken in een tijd waarin technologie zich exponentieel ontwikkelt.

Global Village concept

Global village

In vervolg op de hierboven beschreven ‘human’ en ‘digital’ componenten is binnen Administratie & Advies het nieuwe concept ‘Global Village’ ontwikkeld: onze wereld is een dorp geworden, waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is en de hele wereld 24/7 binnen handbereik is. In ons nieuwe pand willen we deze componenten samenbrengen. Kortom: de authentieke kenmerken van een dorp waarin saamhorigheid wordt gestimuleerd, maar ieder individu ook volledig zich zelf kan zijn in combinatie met de uitstraling van een grote stad, waarbij innovatie en digitalisering centraal staan en optimaal worden ondersteund door de voorzieningen die zijn aangebracht.

Human

Het pand is opgesplitst in twee delen en wordt verbonden door de ‘Dorpstraat’. Deze straat vormt de kern van het gebouw. Het is de ontmoetingsplaats waar mensen samen komen, koffie kunnen drinken en zich verplaatsen. Aangrenzend hieraan bevinden zich de diverse spreekkamers. In elke spreekkamer is een thema verwerkt dat passend is bij het dorpse karakter van het pand. Naast een bibliotheek, museum en apotheek zijn er ook een kruidenier en een pub. Deze inspirerende omgevingen dragen bij aan een creatieve manier van werken en aan een informele en prettige sfeer. Aan de Dorpstraat is ook ons nieuwe theater terug te vinden, waar bijna 120 mensen presentaties of demo’s kunnen bijwonen. Tenslotte is ook het kinderdagverblijf van Driessen in de buurt van de Dorpstraat terug te vinden.

Global Village concept

Fijne werkplekken

De kantooromgevingen in het nieuwe pand bestaan uit open ruimtes met een mix van vaste en flexibele werkplekken. Ondanks dat elke afdeling een eigen ruimte heeft, zijn andere collega’s ook meer dan welkom om aan te schuiven. Afhankelijk van de dagindeling kiest een collega een passende werkplek. Op deze manier ontstaat iedere dag een optimale, effectieve en efficiënte werkindeling. Op de balkonzone kunnen collega’s een lekkere kop koffie halen. Ook zijn hier de individuele stilteplekken (‘cubes’) waar collega’s zich even kunnen terugtrekken en zijn er extra mogelijkheden om te werken en te overleggen.  

In het kader van effectiviteit en efficiëntie streven we binnen onze business unit ook naar een digitale werkwijze. De clean desk policy bevordert het digitaal en papierloos werken.

Alle medewerkers kunnen genieten van een welverdiende lunch in het nieuwe restaurant. Hier is een industriële inrichting gecombineerd met gezellige zitjes, zodat collega's gemakkelijk aan kunnen sluiten. Hier staat goed bekend zijn en blijven met elkaar centraal. 

Global Village concept

Digital

Zoals benoemd is naast de ‘Human’ component ook veel aandacht besteed aan de ‘Digital’ component in het nieuwe pand.

Zo zijn er binnen het hele pand tal van beeldschermen terug te vinden. Hiermee kunnen we via narrow casting bezoekers en medewerkers op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes. In de spreekkamers dienen de schermen om presentaties en demo’s voor bezoekers te houden of het digitaal werken voor collega’s optimaal te ondersteunen. De schermen in de kantooromgevingen stellen continue real-time data beschikbaar zodat de medewerkers binnen de teams optimaal in staat zijn hun werk goed te doen. 

Patrick Adriaansen: ‘Ik ben razend enthousiast over de enorme mogelijkheden die ons nieuwe pand in zich herbergt. Dit gaat enorm bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van ons bedrijf in de toekomst. Natuurlijk ben ik vanuit mijn eigen software-achtergrond ook enorm blij met de prachtige digitale voorzieningen die in en rondom het pand zijn aangebracht.”

Ook de infrastructuur in en rondom het pand bestaat uit state-of-the-art technologie. Hierdoor is altijd sprake van optimale (internet)verbindingen en is de datasecurity optimaal gewaarborgd.
Innovatieve toepassingen zijn ook terug te vinden via het digitale reserveringsysteem van de spreekkamers, de sfeerverlichting in de Dorpstraat welke via een telefoonapp in ieder kleur in te stellen is en niet te vergeten de Bringme Box. Hiermee kunnen medewerkers via een app bestellingen op hun werk laten bezorgen. De bezorger plaatst deze in de Box, waarna de medewerker via de telefoon een code krijgt om de Box te openen. Wel zo makkelijk om je pakketje op te pikken voor je naar huis gaat.

Klaar voor de toekomst

Kortom: het nieuwe pand van Driessen aan de Vlamovenweg vormt een unieke werkomgeving waarin het authentieke dorpse karakter naadloos overloopt in de meest innovatieve digitale elementen. Onze eigen ‘Global Village’ dus.

Harold de Wit: ‘Ik denk dat we een prachtig concept hebben neergezet, waarbij de visie en strategie van ons bedrijf is door vertaald naar een fysieke werkomgeving die daar perfect bij aansluit. Dit vormt een ongelooflijk mooi fundament om de komende jaren ons Software & Services-bedrijf verder te ontwikkelen en uit te bouwen en zo te laten zien waar ‘een klein dorp groot in kan zijn’.

Neem een kijkje in ons pand.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.