Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Klantverhalen

Nieuwsgierig naar hoe bedrijven onze software gebruiken? Of hoe zij hun administratie uit handen hebben gegeven? Onze software en services worden binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Lees de ervaringen van verschillende organisaties in onderstaande verhalen.

Onderwijsstichting MOVARE

We spraken met Leander Versleijen, Beleidsadviseur IBP & ICT bij Onderwijsstichting MOVARE. In deze rol houdt Leander zich bezig met Informatiebeveiliging & Privacy en de beleidsmatige kant van ICT. De stichting maakt sinds mei 2019 gebruik van de AFAS Profit AD koppeling van IJK.

“Op een gegeven moment stonden we voor een uitdaging. We wilden aan de ene kant de gebruiksvriendelijkheid vergroten in het kader van ICT autorisatie. En aan de andere kant wilden we ongeautoriseerde toegang voorkomen en de juiste mensen, op de juiste manier de juiste rechten toekennen. Dat was enigszins tegenstrijdig, want om ongeautoriseerde toegang te voorkomen moet je vaak nogal wat beveiligingsmaatregelen nemen. We gingen op zoek naar een partij die ons daarbij kon helpen.“

Via een aanbesteding maakte MOVARE haar wensenpakket ten aanzien van het administratiekantoor kenbaar, waarbij de koppeling tussen office 365 en AFAS een onderdeel was. Hierbij was de personeelsadministratie in AFAS leidend voor het verstrekken van accounts. IJK schreef zich in voor deze aanbesteding en vrij snel zat MOVARE met de software developers van IJK samen om te bekijken hoe de koppeling vorm te geven.

Continue synchronisatie

“We wilden een actieve koppeling die constant draait, dus niet een koppeling die maar één keer per nacht of maand synchroniseert. Daarnaast hebben we te maken met diverse functies binnen de organisatie. Het moet mogelijk zijn om aan bijvoorbeeld aan een schooldirecteur andere rechten toe te kennen dan aan een leraar.”

“Al deze opties zijn uitgewerkt. Op basis van die uitwerking zijn we velden gaan matchen. Om de uniformiteit te borgen tussen de personeelsadministratie in AFAS en de Active Directory moeten deze op beide plekken dezelfde naam hebben.“

Automatische aanpassingen

“Uiteindelijk zijn we verschillende scenario’s gaan testen die op de Active Directory koppeling toegepast moeten worden. Bijv. bij een naamswijziging als iemand getrouwd is. De medewerker geeft in Insite de wijziging door en vervolgens doet de koppeling automatisch zijn werk. Zo wordt de naam bijvoorbeeld automatisch aangepast in de mailomgeving.”

“Wij stelden Office 365 centraal als autorisatiemechanisme. Door de Profti2AD koppeling worden nu bij wijzigingen, of het nou om een naamswijziging, een uitdiensttreding of verplaatsing gaat, de rechten automatisch aangepast. Dit geldt voor intranet, postvakken, het netwerk, de printer etc."

Gebruiksvriendelijkheid en Efficiency

De koppeling heeft ons heel wat opgeleverd:

  • De gebruiksvriendelijkheid voor de medewerker is toegenomen. De medewerker heeft maar één inlogcode nodig.
  • We voorkomen ongeautoriseerde toegang waardoor privacy meer geborgd is. Bij wijzigingen zoals een uitdiensttreding of verplaatsing, worden rechten automatisch aangepast.
  • Een schooldirecteur heeft goed inzichtelijk welke medewerkers bij hem over de vloer komen.
  • HRM heeft een goed beeld over alle medewerkers die werkzaam zijn binnen de stichting.
  • IT bespaart veel tijd omdat er minder handmatige handelingen nodig zijn.

Voor de volle 100%

“We hebben mooie slagen gemaakt, maar we houden altijd nog wat te wensen over. Voor 92% van onze mensen is het autorisatietraject geautomatiseerd. Vol vertrouwen gaan we samen met IJK verder voor de laatste acht procent.”

Over onderwijsstichting MOVARE

MOVARE bestuurt en verbindt 46 scholen in de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Sittard-Geleen en Vaals. Dit zijn 41 ‘reguliere‘ basisscholen, 1 taalschool, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 1 school voor speciaal (voortgezet) onderwijs, met in totaal 11.503 leerlingen en 1079 medewerkers.

"IJK denkt ook aan de ‘plintjes'. Ze maken het echt af."

Leander Versleijen

Beleidsadviseur IBP & ICT

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.