Terug

IJK behaalt ISO 27001 certificering; norm voor informatiebeveiliging

We zijn verheugd te kunnen melden dat IJK ISO 27001 gecertificeerd is! ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Het is een systeem van beleid en procedures die een organisatie kan implementeren om de beveiliging van haar informatie te beheren en te waarborgen.

De waarde van ISO 27001-certificering

De waarde van deze ISO 27001-certificering is groot voor IJK, omdat het aantoont dat wij proactief maatregelen nemen om de beveiliging van informatie te waarborgen. Dit geeft niet alleen vertrouwen, zowel intern als extern, maar kan ook een vereiste zijn voor het verkrijgen of behouden van bijvoorbeeld bepaalde opdrachten, aanbestedingen of contracten. Daarnaast helpt het bij het verminderen van de risico's op informatiebeveiligingsincidenten en het verbeteren van de algehele efficiëntie en processen van de informatiebeveiliging binnen IJK.

Onafhankelijke toetsing

Het bedrijf QSN heeft ons begeleid in het opzetten van dit systeem. We hebben het systeem laten certificeren door onafhankelijke certificeringsinstantie DNV. Hiermee tonen we aan dat we aan de eisen van de norm voldoen.

Bekijk het ISO 27001-certificaat van IJK.