Terug

Digital Talent Experience 2023

Op 21 september organiseerde IJK de Digital Talent Experience. We namen de deelnemers uit de zorg, het onderwijs, de overheid en de private sector mee in de toekomst van talentontwikkeling.

De gasten werden ontvangen in onze ‘Dorpsstraat’, waar zij konden deelnemen aan de VR-uitdaging ‘Walk the Plank’. Na enige aarzeling waagde de eerste deelnemer de stap en al snel volgden er meer. Een mooie ijsbreker.

Jeroen Driessen opende het evenement. De CEO van Driessen Groep vertelde over de visie van de groep en introduceerde met een vleugje humor het thema van de dag. Keynote spreker Bas Kodden nam het stokje van hem over en vertelde met een enorme bevlogenheid over het geheim van winnende personen en teams, dit leverde veel instemmend geluid op vanuit de zaal.

Jan Brouwer van EY nam ons vervolgens mee naar de praktijk en vertelde over de transformatie naar een skills-based organisatie. Dit leverde interessante discussies op over wat skills zijn en hoe je zo’n transformatie vormgeeft. Brouwer ging ook dieper in op de rol die AI kan spelen in deze transformatie. Een ontwikkeling die alle deelnemers duidelijk bezighoudt.

Na een bourgondische lunch deelde de groep zich op voor de break-outsessies. Willem van ’t  Noordende en Michel Geurts van Cornerstone deelden de resultaten van hun onderzoek over HR-trends en in een andere ruimte nam Johan Bertens van MyTalentBoard de deelnemers mee op reis door de employee journey. Binnen de sessies was veel ruimte voor vragen en interactie en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De laatste sprekers waren Rens van Nuland en Robbie Hendriks van Infolearn. Zij gingen dieper in op de plek van talentontwikkeling in de lerende organisatie, met veel aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Afsluitend vatte Jeroen Driessen de dag samen; gedurende de dag gingen we van een breed perspectief naar steeds praktijkgerichter. De deelnemers gingen vol inspiratie, met de nieuwste trends en ontwikkelingen én praktische handvatten naar huis.