Overslaan en naar de inhoud gaan
HPO Insight

Inzicht in de prestaties van uw organisatie

HPO Insight geeft u inzicht in de verbeterpunten van uw organisatie. Hier kunt u direct en gericht mee aan de slag.

Op naar een High Performance Organization

Als High Performance Organization heb je niet alleen betere prestaties. Uw organisatie is ook aantrekkelijker als werkgever.

Wat is een high performance organisatie?

Een High Performance organisatie behaalt significant betere resultaten dan vergelijkbare organisaties, gedurende een periode van tenminste vijf jaar. Dit doet zij door zich op een gedisciplineerde manier te concentreren op datgene wat echt belangrijk is voor de organisatie.

Meet de prestatie van uw organisatie

Met HPO Insight™ krijgt u inzicht in hoe uw organisatie presteert op de succesfactoren van een High Performance Organisatie. Via een online vragenlijst onder medewerkers en management toetst u diverse kenmerken.

Win de strijd om de medewerkers. Word een HPO.

Organisaties die bewegen richting een High Performance Organisatie zijn aantrekkelijker als werkgever voor zowel huidige als toekomstige werknemers. Verhogen van lonen lijkt niet de oplossing om medewerkers te trekken en te houden. Het werken voor een ‘winning team’ is een belangrijkere beweegreden.

IJK en HPO Center gaan voor nog meer werkgeluk

IJK werkt samen met HPO Center. HPO Center doet als centrum van kennis en inspiratie onderzoek naar hoe organisaties beter kunnen presteren. Dit doen zij niet alleen landelijk maar zelfs wereldwijd. Samen bieden wij het HPO Insight instrument aan.

Meer over HPO Insight

HPO Center heeft HPO Insight ontwikkeld. Deze online tool toetst via een vragenlijst 35 kenmerken die een directe relatie hebben met competitieve prestaties. Medewerkers en management vullen de vragenlijst in.

De resultaten brengen we onder in vijf groepen van zogenoemde ‘HPO-factoren’:

  1. Kwaliteit van het management
  2. Openheid en actiegerichtheid
  3. Langetermijngerichtheid
  4. Continue verbetering in vernieuwing
  5. Kwaliteit van de medewerkers

Zo krijgt u een dwarsdoorsnede van het presteren van uw organisatie. Ook vergelijken wij uw organisatie met andere organisaties uit de publieke sector en ontvangt u verbeterpunten. Aan de hand van deze resultaten kunt u doelgericht werken aan het verbeteren van uw organisatie.

Waarom aan de slag gaan met HPO Insight?

  • U krijgt inzicht in de prestatie van uw organisatie. Met de verbeterpunten die uit de analyse komen, kunt u gericht aan de slag.
  • HPO Insight is een beproefde tool en de implementatie en het gebruik is heel eenvoudig.
  • Er is een standaard vragenlijst beschikbaar. U hoeft dus niet zelf de vragen te bedenken. Daarnaast kunt u nog eigen vragen toevoegen.

Vraag een vrijblijvende demo aan

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.