Overslaan en naar de inhoud gaan
AFAS Procesversnellers

Processen eenvoudiger en overzichtelijker

Speciaal ontwikkelde modules voor de publieke sector die uw processen vereenvoudigen.

Waarom AFAS Procesversnellers?

Deze modules zet u in om processen in AFAS nog eenvoudiger en overzichtelijker te maken.

Flexibel inzetbaar

De mogelijkheden met de systemen van AFAS zijn groot. Maar niet eindeloos. Daarom zijn er de AFAS Procesversnellers van IJK. De AFAS Procesversnellers zijn modules die u aan en uit zet op de momenten dat het voor u nodig is.

Speciaal voor de publieke sector

De AFAS Procesversnellers zijn afgestemd op de wet- en regelgeving en andere variabelen die van toepassing zijn in het onderwijs, de overheid en zorg en welzijn. Eventuele wijzigingen passen we direct aan in de modules.

Aan de slag met de procesversnellers

De speciaal voor u ontwikkelde modules helpen u bij het vereenvoudigen van uw processen.

Het berekenen van standaard verlof kan gemakkelijk in AFAS. Het maken van wat specifiekere berekeningen gaat echter wat lastiger. U kunt de procesversnellers van IJK gebruiken om tijd te besparen en dit foutloos te laten verlopen.

 • Ouderschapsverlofmodule: de Ouderschapsverlofmodule maakt het proces van aanvragen, berekenen en goedkeuren van het ouderschapsverlof een stuk eenvoudiger. 

 • Zwangerschapsverlofmodule: de Zwangerschapsverlofmodule maakt het proces van aanvragen, berekenen en goedkeuren van het zwangerschapsverlof een stuk eenvoudiger.

Bovenstaande tools houden rekening met alle variabelen die er in het primair onderwijs gelden, zoals de schoolvakanties en de vakantieregio van uw bestuur. Er is zelfs een automatische verwerking naar AFAS mogelijk.


Vraag demo aan

Het verwerken van documenten in AFAS vergt soms wat extra handelingen. De diverse modules maken dit eenvoudiger en zorgen ervoor dat u veel tijd bespaart.

Factuurmodule - Basis 

Met de Basis-module kunt u (hard-copy) facturen inlezen en in AFAS klaarzetten voor verwerking. Dit door middel van OCR regelherkenning. U scant of leest een factuur in en de software zet de inkoopfactuur klaar in AFAS.

Factuurmodule - Geavanceerd

Met de geavanceerde document verwerking boekt u inkoopfacturen automatisch in AFAS in. Terugkerende handelingen, zoals het uitsplitsen van kostenfacturen, herberekening van de btw per regel en het verwerken van facturen, verlopen volledig automatisch. 

Binnen de Geavanceerde Module zijn de volgende uitbreidingen beschikbaar:

 • HR Module
  Met deze module kunt u papieren documenten digitaliseren en opslaan in een HR- of personeelsdossier in AFAS.

 • Kas en bank Module
  Alle kas- en bank mutaties slaat u op in een centraal gedigitaliseerd kasboek in AFAS.
 • Post Module
  Met deze module kunt u eenvoudig poststukken digitaliseren en archiveren in AFAS.

De module biedt ook een zelflerende functie voor optische tekenherkenning (OCR) voor factuurregels. Alle mogelijkheden op een rij:

 • regelherkenning van facturen (OCR);
 • automatisch boeken van kosten op een kostenplaats/grootboek;
 • aanmaken van een crediteur bij het boeken;
 • transitorisch boeken.

 

Vraag demo aan

Dankzij de module e-learning is het mogelijk om e-learning te integreren binnen de module cursus management van AFAS.

De medewerker legt de e-learning af via de vertrouwde Insite/Outsite omgeving. U kunt gedetailleerde info over afgelegde e-learning rapporteren in AFAS op medewerkerniveau, maar ook per afdeling, vestiging, enz. Een ideale manier om van uw AFAS-software een geïntegreerd LMS (Learning Management Systeem) te maken.

 

Vraag demo aan

Via deze module declareren medewerkers hun tijdsgerelateerde overwerk. Daarnaast berekent de module automatisch hoeveel toeslag er wordt gerekend voor de gedeclareerde overuren.

Waarom de declaratiemodule inzetten?
 • Gebruiksvriendelijk; medewerkers kunnen meerdere declaraties tegelijk indienen
 • Minder foutgevoelig; zowel bij de invoer als bij de verwerking is de kans op het maken van fouten beperkt
 • Tijdbesparend; u bespaart tijd met het verwerken van de ingediende declaraties
 • Overzicht; de duidelijke en overzichtelijke weergave geeft u direct inzicht en overzicht

 

Vraag demo aan

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.