Overslaan en naar de inhoud gaan
Traineeship functioneel beheer

Jouw functioneel beheerder goed opgeleid door IJK

Met het traineeship heeft jouw organisatie direct de beschikking over een functioneel beheerder.

Ben je op zoek naar een functioneel beheerder AFAS?

Is jouw organisatie op zoek naar een functioneel beheerder met werkervaring en kennis van AFAS? Gezien de schaarste in de markt is dat een hele uitdaging. Daarom biedt IJK als AFAS partner een traineeship functioneel beheer.

Kleinschalige en persoonlijke opzet

Door de kleine omvang van de groep krijgt de trainee alle aandacht. Diverse experts begeleiden de trainee in zowel zijn persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Als AFAS partner alle kennis in huis

Inmiddels hebben wij meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van functioneel beheer. Onze AFAS experts kennen het softwarepakket van AFAS als geen ander en delen graag hun kennis hierover.

Volledige ontzorging

Wij verzorgen de werving en het opleidingstraject van jouw AFAS trainee functioneel beheer. 

Dienstverband bij IJK

De trainee heeft een dienstverband bij IJK. Bij wederzijds goedvinden treedt de trainee na een jaar bij jouw organisatie in dienst. 

Over het traineeship

We leiden een beginnend functioneel beheerder op tot professional. Het traineeship omvat een leer-werktraject waarbij de trainee drie dagen per week bij jouw organisatie meewerkt als beginnend functioneel beheerder en twee dagen per week leert bij IJK. Een ideale mix tussen werken en leren. Tijdens dit jaar krijgt de trainee de gelegenheid om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. De trainee leert het vak functioneel beheer en krijgt kennis over het softwarepakket AFAS. 

Waarom kiezen voor dit traineeship functioneel beheer van IJK?

 • Je hoeft niet voor de werving en selectie van de trainee te zorgen. Dat doen wij. 
 • Als AFAS partner zijn wij goed bekend met jouw softwarepakket.
 • Met inmiddels ruim vijftien jaar AFAS ervaring, beschikken wij over een ruime kennis op het gebied van functioneel beheer.
 • Het gaat om een kleinschalig traineeship waardoor er meer aandacht is voor de trainee.
 • Er is niet alleen aandacht voor de hard-skills. Ook de soft skills komen aan bod.
 • IJK is werkgever en hierdoor risicodrager als het gaat om verzuim of arbeidsongeschiktheid.
 • Jouw organisatie neemt de functioneel beheerder na een jaar kosteloos over.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je jouw functioneel beheer trainee laten opleiden door IJK? In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Het opleidingstraject voor functioneel beheer

Het traineeship duurt een jaar. In dit jaar komen de volgende trainingen aan bod: 

 • Vakinhoudelijke opleidingsdagen door een AFAS expert en daarmee vaste begeleiding vanuit IJk - Een vaste AFAS begeleider volgt wekelijks zowel de persoonlijke als professionele ontwikkelingen van de trainee op de voet. 
 • AFAS gerelateerde trainingen via een digitale leeromgeving - De trainee leert de mogelijkheden van AFAS kennen, bestaande uit de aspecten HRM/payroll.
 • Training looncomponenten door een AFAS expert van IJK - Tijdens deze training leert de trainee alles over looncomponenten in AFAS Profit. 
 • Intervisie bijeenkomsten - De trainee bespreekt samen met de eventuele andere trainees en de begeleider van IJK verschillende praktijkcasussen.
 • Trainingen op maat - Tijdens het traineeship kijken we naar mogelijke extra trainingen voor de trainee. Denk bijvoorbeeld aan Office 365, Excel, beïnvloeden of professioneel communiceren.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.