Overslaan en naar de inhoud gaan
AFAS consultancy

AFAS consultancy

De software van AFAS heeft voor ons geen geheimen. Wij helpen jouw organisatie graag met het realiseren van ambities. Dit doen we door met e-HRM de financiële-, personeels- en salarisadministratie eenvoudiger en efficiënter te maken.

Aan de slag met jouw processen

E-HRM maakt processen rondom de personeels- en salarisadministratie eenvoudiger en efficiënter. Maar de inzet van e-HRM roept ook vragen op, zeker als je hier nog maar net mee aan de slag bent.

Unieke methode

IJK hanteert een eigen ontwikkelde methode voor projecten op het snijvlak van mens en proces; de cirkel van progressie. In deze projectmethodiek hebben we oog voor jouw organisatie, efficiënte processen en gelukkige mensen. Het centraal stellen van verandermanagement maakt deze aanpak uniek. Zo krijg je de beste inrichting van AFAS die gedragen wordt door de gehele organisatie.

Gespecialiseerd en AFAS gecertificeerd

IJK is de grootste AFAS Partner in Nederland. Onze E-HRM en ERP consultants hebben jarenlange ervaring en kennis van de overheid, het onderwijs en zorg & welzijn. Zij zijn volledig op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden van AFAS binnen jouw sector op het gebied van HRM, looninrichting, financiën en projecten. Bepaal zelf op welke manier je hun kennis inzet.

Inspiratiesessie

Afhankelijk van jouw situatie nemen we je volledig mee in de mogelijkheden van AFAS en aanvullende software. Een op maat gemaakte sessie gebaseerd op de actuele thema’s van jouw organisatie. Je profiteert van de best practices die wij bij onze klanten hebben opgedaan.

Een consultant binnen een week

Heb je een spoedvraag? Neem dan direct contact op. Met onze eigen professionals en ons netwerk van gelieerde zelfstandigen hebben wij direct inzetbare consultants.

Haal meer uit AFAS

Onze AFAS consultants zijn echte experts en ondersteunen bij alle stappen rondom de inzet van e-HRM; van de oriënterende fase tot de daadwerkelijke inrichting en het projectmanagement rondom de implementatie. Ook voor vragen kun je uiteraard bij hen terecht. 

Wij denken graag met je mee over onderwerpen zoals:

  • AFAS voor al jouw interne processen
  • de gesprekkencyclus
  • verzuim
  • business intelligence / managementinformatie
  • sollicitant self service / recruitment
  • digitaal ondertekenen
  • digitale dossiers
  • cursusmanagement / e-learning

Onze consultants zet je op diverse manieren in

Functioneel beheer

Een goed functionerend systeem is van groot belang voor jouw organisatie. Onze specialisten zorgen ervoor dat de software van AFAS optimaal functioneert en handelen gebruikersvragen snel en goed af. Dit kan zowel op afstand als op locatie.

Optimalisatie AFAS 

AFAS is een systeem dat continu doorontwikkeld wordt. Er komen steeds nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Wanneer jouw organisatie zelf geen of onvoldoende capaciteit beschikbaar heeft om deze nieuwe functionaliteiten in te richten, verzorgt IJK dit graag. Zo blijf je alle mogelijkheden van AFAS optimaal benutten.

Salaris consultancy

Ons team van AFAS consultants maakt vanuit de geldende cao’s binnen de publieke sector de vertaalslag naar de juiste toepassing binnen jouw salarisadministratie. Met hun jarenlange ervaring in de publieke sector én de combinatie van analytisch en cijfermatig vermogen, begeleiden ze bij het ontwikkelen en het salaris technisch implementeren van het loonbeleid binnen jouw organisatie.

Interim

Zoek je een tijdelijke plaatsvervangende oplossing op het gebied van personeelsadministratie en HR advies? Laat het ons weten, ook dan ondersteunen onze consultants graag.
 

IJK beschikt over projectleiders die volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden van AFAS. Je kunt vertrouwen op hun kennis en expertise als het gaat om implementatie, optimalisatie en verandertrajecten.

Implementatie en optimalisatie

De implementatie en optimalisatie van een e-HRM systeem heeft een grote impact op jouw organisatie. Het slagen van een dergelijk verandertraject vereist stevig projectmanagement. IJK heeft deskundige AFAS projectmanagers met veel ervaring in het van A tot Z begeleiden van complexe projecten.

Verandertrajecten

Onze projecten bevinden zich vaak op het snijvlak van mens en proces. In veel gevallen heeft dit direct impact op de wijze waarop mensen hun werk uitvoeren. Het slagen van een project is voor een groot deel afhankelijk van de acceptatie binnen de organisatie. Samen met jou zorgen we ervoor dat de verandering door de organisatie gedragen wordt zodat projecten succesvol afgerond worden.
 

IJK rapport - jouw AFAS processen nog efficiënter?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die AFAS biedt om jouw processen nog efficiënter of eenvoudiger te organiseren? Of heb je het gevoel dat je de mogelijkheden van AFAS niet volledig benut? Met het IJK-rapport heb je in ongeveer twee dagen tijd volledig inzicht in jouw AFAS omgeving en de optimalisatiemogelijkheden.

Payroll scan - de loonadministratie goed ingericht?

Een correcte looninrichting voorkomt correcties en onverwachte additionele kostenposten. Met de Payroll scan weet je in ongeveer twee dagen of het niveau van jouw payroll inrichting in orde is. Samen met jouw eigen salarisadministrateur of functioneel beheerder onderwerpen we jouw AFAS omgeving aan een grondige check.
 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.