Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderwijs sectorpagina

HRM maakt het onderwijs beter

Geen sector waar medewerkers zo belangrijk zijn als in het onderwijs. Dus ook geen sector waar HRM zo belangrijk is als in het onderwijs. Toch krijgt HRM in het onderwijs niet altijd de aandacht die het verdient. Inzetbaarheid, instroom, opleiding, cao en verzuim zijn thema's waar HRM verantwoordelijk voor is. En dit zijn precies de thema's die nu en in de komende jaren het verschil maken. IJK ondersteunt de afdeling HRM hierbij.

Samen voor het beste onderwijs

De coronacrisis heeft op een pijnlijke wijze blootgelegd welke belangrijke rol het onderwijs speelt in onze maatschappij. HRM in het onderwijs is misschien niet zichtbaar op de voorgrond, maar wel van cruciaal belang op de achtergrond. Want HRM zorgt voor gelukkige, vitale, weerbare en geïnformeerde medewerkers die het beste onderwijs mogelijk maken.

De staat van HRM in het onderwijs

HRM won in het onderwijs de afgelopen jaren zowel aan relevantie als urgentie. Het is nu eenmaal de sleutel tot het belangrijkste menselijk kapitaal van het onderwijs; het onderwijzend personeel (relevantie). En door de tekorten staan zij bij veel onderwijsinstellingen onder druk (urgentie). Tijd om nog eens te kijken wat de staat van HRM in het onderwijs is.

Vraag de gratis mini-publicatie aan

HR-dienstverlening in het onderwijs

De werkdruk bij leraren en docenten is hoog. Dit maakt het goed organiseren van onderwijs ondersteunende activiteiten extra belangrijk. Het ontlasten van leraren en docenten draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. IJK is zowel gespecialiseerd in het primair onderwijs (po), voortgezet onderwijs (vo), speciaal onderwijs (so), middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) als wetenschappelijk onderwijs (wo). IJK stelt alles in het werk om jouw leraren en docenten lucht te geven.

Gebruiksvriendelijke en efficiënte tooling voor medewerkers en leidinggevenden

Maak gebruik van de kennis en capaciteit van onze mensen

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.