Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Nieuws

Bij een moderne organisatie hoort transparantie. Daarom delen wij het belangrijkste nieuws over IJK.

Terug naar nieuws
22 mei 2019

IJK zet zich in voor Troeteleik

Rijkswaterstaat heeft aangeven de A58 te gaan verbreden en is voornemens de Anneville-eik, ook wel bekend als de Troeteleik, te kappen. Eeuwig zonde omdat deze 180 jaar oude monumentale boom behoort tot ons cultureel erfgoed. Onnodig omdat er een alternatief plan door ingenieursbureau Movares is onderzocht. IJK heeft zich het lot van de boom aangetrokken en gaat zich vol inzetten voor het behoud van de boom met een petitie en een financiële bijdrage voor het onderhoud.

“De boom laat zien dat natuur- en cultuurbehoud hand in hand kan gaan met stedelijke ontwikkeling. Nadat vele organisaties zich hebben ingezet voor het behoud van de Troeteleik, is het nu aan ons de taak om ons hard te maken voor deze bijzondere eik.” aldus directeur Harold de Wit. “Inmiddels hebben we al ruim 3.500 handtekeningen verzameld. Dit geeft aan hoe betrokken mensen zijn bij de eik. Door de actie nieuw leven in te blazen, hopen we minister Van Nieuwenhuizen alsnog te overtuigen de Troeteleik te behouden. Over de kosten voor het onderhoud denken wij graag mee.”

Geluksmoment automobilisten

De Troeteleik staat in de middenberm van A58 bij Ulvenhout en is zo’n 180 jaar oud. De eik was vroeger onderdeel van de oprijlaan van landgoed Anneville waar prins Bernard en later koningin Wilhelmina nog hun intrek hebben genomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eik overleefde eind jaren tachtig de aanleg van de A58 waarna hij terecht kwam in de middenberm. Afgelopen november werd de eik gekroond tot ‘Boom van het Jaar’ in Nederland en werd zevende op de Europese bomenverkiezing. “De prachtige eik is een dagelijks herkenningspunt én geluksmoment voor vele automobilisten. Voor ons is het een symbool voor natuurbehoud en rentmeesterschap.” vult collega directeur Patrick Adriaansen aan.  

Helpt u mee met het behoud van de Troeteleik? Teken de petitie op www.ijk.nl/troeteleik.
 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.