Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Klantverhalen

Onze software en services worden binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Hieronder lees je een aantal klantverhalen. Zo krijg je antwoord op vragen als; Wat zijn strategische uitdagingen? Wat werkt er wel en wat werkt er niet? Hoe is het implementatietraject verlopen en wat zijn de toekomstdromen?

Stichting Sarkon

Stichting Sarkon is de bestuurlijke organisatie van negentien basisscholen in de regio Noord-Holland-Noord. Ook zij heeft, net als andere schoolbesturen in Nederland, regelmatig te maken met het regelen van een vervangende leerkracht. Het vinden van een goede vervanger is niet altijd eenvoudig en vergt veel tijd. Dat ervaarde ook Sarkon.

Sarkon zocht daarom naar een oplossing waarmee ze vervangingen zo goed en eenvoudig mogelijk in kunnen vullen.  We spraken met Hennie Meester, medewerkster personeels- & salarisadministratie bij Stichting Sarkon. “We zochten een systeem wat goed ondersteunt in het vervangingsproces. Maar ook een systeem wat koppelt met AFAS voor het verwerken van het verzuim en de uren ter vervanging of extra inzet bij de scholen.” 

VervangingsManager en AFAS koppeling

“Onze salarisadministratie besteden we al uit aan IJK, toen nog Driessen, sinds eind 2013. De keus om ook de VervangingsManager van IJK te gaan gebruiken was snel gemaakt. Daar werken we nu sinds 2015 mee. De koppeling met AFAS was daar een goed vervolg op”. 

Inzicht en overzicht

“Het werken met de VervangingsManager is erg prettig. Het systeem geeft overzicht in vraag en aanbod van vervangers. Dat je het vervangingsproces zelf in de hand hebt en dat je beschikt over de nodige overzichten waarmee je goed grip krijgt en blijft houden op het vervangingsproces is de toegevoegde waarde van het systeem.”

Tijdsbesparing

Eerst gebruikten we alleen de VervangingsManager en verwerkten we mutaties handmatig via InSite. Dat neemt veel tijd in beslag en is ook foutgevoelig. Nu we de koppeling met AFAS gebruiken, verwerken we de mutaties rechtstreeks in AFAS. En dat levert ons een behoorlijke tijdswinst op. En tijd is schaars in het onderwijs dus daar zijn we heel blij mee.”

Over Stichting Sarkon

Stichting Sarkon, Samenwerking Rooms Katholiek Onderwijs Noordkop, is de bestuurlijke organisatie van negentien basisscholen in de regio Noord-Holland-Noord. Sarkon en IJK werken ruim 6 jaar samen.

"De koppeling levert tijdwinst op. En tijd is schaars in het onderwijs."

Hennie Meester

Medewerkster personeels- & salarisadministratie

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.