Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Klantverhalen

Nieuwsgierig naar hoe bedrijven onze software gebruiken? Of hoe zij hun administratie uit handen hebben gegeven? Onze software en services worden binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Lees de ervaringen van verschillende organisaties in onderstaande verhalen.

Gilde Opleidingen

Gilde Opleidingen vroeg IJK om de huidige AFAS inrichting te analyseren aan de hand van een IJK rapport. De uitkomst? Optimalisatiekansen waar de trainees van IJK fanatiek mee aan de slag gingen.

De start

Het IJK rapport liet zien dat de ESS (Employee Self Service) en MSS (Manager Self Service) pagina van Gilde Opleidingen efficiënter en gebruiksvriendelijker kan worden ingericht. Dit was het startsein voor onze trainees!

Renée en Ted startten in april 2020 met het traineeship AFAS consultant. Het traineeship is een traject van een jaar, waarbij de focus ligt op hun persoonlijke- en professionele groei. Ze leren het systeem AFAS kennen en ontwikkelen zich in een jaar tijd tot volwaardige AFAS consultants.

De voortgang in coronatijd

Renée en Ted zijn tijdens hun eerste opdracht begeleid door onze AFAS expert Marco Bennes, ook hun trainer tijdens de opleiding. Marco zorgde voor een aftrap, waarna ze zelfstandig een plan van aanpak opstelden en van start gingen.

Marco: “Het was leuk om de trainees na de intensieve training zelf aan het werk te zien. Ik ben  enorm trots dat ze zo’n mooi resultaat hebben neergezet, maar voor mij was dit natuurlijk geen verrassing.

Ted en Renée: “Deze opdracht bood ons de kans om daadwerkelijk te zien hoe het in de praktijk werkt en met de klant contact te hebben.

Door corona voerden Renée en Ted de opdracht voor Gilde Opleidingen volledig op afstand uit. Direct hadden ze verschillende ideeën waar ze mee aan de slag wilden gaan. Met behulp van een flipover zijn ze gaan tekenen en het geheel vorm gaan geven.

Ted en Renee

Tijdens het testen van de nieuwe inrichting &waren verschillende medewerkers van Gilde Opleidingen betrokken om de resultaten goed aan de praktijk te kunnen toetsen. Een betrokken leidinggevende was duidelijk over het eindresultaat: “Ik zie niet gebeuren dat iemand hier nog iets negatiefs van kan vinden”.

Het resultaat

Gilde Opleidingen heeft weer een InSite pagina met ESS- en MSS-functionaliteiten die weer helemaal up to date is en met een frisse look & feel past bij de organisatie.

Els Saes, Adviseur Dienst P&O, “Ik moet zeggen dat de trainees mij positief hebben verrast. Ze lieten ons tijdens het eerste evaluatie moment direct veel zien en zijn aan de slag gegaan met onze vragen en opmerkingen. Als jullie op voorhand niet hadden gezegd dat het trainees waren, dan was ik er van uit gegaan dat het volwaardige medewerkers waren met de nodige kennis en ervaring. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat we in de  toekomst vaker gebruik zullen maken van de kennis en ervaring van de trainees van IJK!”

Over Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Dat is waar Gilde Opleidingen aan werkt. Met maar liefst 18 vakscholen, verdeeld over 7 gemeenten in Limburg met ongeveer 10.000 studenten. Gilde Opleidingen biedt persoonlijk, kleinschalig onderwijs, vakgericht en op maat.

"Ik sluit niet uit dat we vaker gebruik maken van de kennis van de trainees van IJK!"

Els Saes

Beleidsadviseur P&O

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.