Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
22 maart 2018
Leestijd: 1 minuut
Thema: wnra
Auteur: Paul van Tiggelen

Draaiboek Invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

Op 1 januari 2020 is het zover: de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit heeft een behoorlijke impact op de ambtelijke organisatie. Tegelijk zijn de veranderingen overzichtelijk.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2018-03/Driessen_wachten-050.png?itok=h4tYwcm9

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt IJK, familielid van Driessen Groep, een draaiboek en een basiscursus implementatie Wnra. Zo verloopt de invoering van de Wnra ook in uw gemeente soepel.

Draaiboek

In opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), gaf IJK op 21 maart 2018 het draaiboek Wnra uit. Het draaiboek is bedoeld voor gemeenten, maar ook voor omgevingsdiensten/regionale uitvoeringsdiensten, GGD, veiligheidsdiensten, uitvoeringsorganisaties van met elkaar samenwerkende gemeenten.

Het draaiboek ondersteunt op praktische wijze bij de voorbereiding van de implementatie van de Wnra. Met het draaiboek kunt u zelfstandig aan de slag met de voorbereiding op de Wnra. Het helpt bij de keuzes en de volgtijdelijkheid van de te nemen stappen. Het vormt hiermee de basis voor het projectplan voor uw organisatie.

Download het draaiboek

 

Let op: in het draaiboek zijn een aantal zaken nog niet helemaal duidelijk. Denk aan de totstandkoming en de status van de cao Gemeenten en de invoeringswetgeving in verband met de Wnra. De meest actuele versie van het draaiboek vindt u terug op de themapagina Wnra in HRM-kennissysteem RAP.

 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.