Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
22 maart 2018
Leestijd: 1 minuten
Thema: wnra

Draaiboek Invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

Op 1 januari 2020 is het zover: de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit heeft een behoorlijke impact op de ambtelijke organisatie. Tegelijk zijn de veranderingen overzichtelijk.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2018-03/Driessen_wachten-050.png?itok=5E2XikZD

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt IJK, familielid van Driessen Groep, een draaiboek en een basiscursus implementatie Wnra. Zo verloopt de invoering van de Wnra ook in uw gemeente soepel.

Draaiboek

In opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), gaf IJK op 21 maart 2018 het draaiboek Wnra uit. Het draaiboek is bedoeld voor gemeenten, maar ook voor omgevingsdiensten/regionale uitvoeringsdiensten, GGD, veiligheidsdiensten, uitvoeringsorganisaties van met elkaar samenwerkende gemeenten.

Het draaiboek ondersteunt op praktische wijze bij de voorbereiding van de implementatie van de Wnra. Met het draaiboek kunt u zelfstandig aan de slag met de voorbereiding op de Wnra. Het helpt bij de keuzes en de volgtijdelijkheid van de te nemen stappen. Het vormt hiermee de basis voor het projectplan voor uw organisatie.

Download het draaiboek

 

Let op: in het draaiboek zijn een aantal zaken nog niet helemaal duidelijk. Denk aan de totstandkoming en de status van de cao Gemeenten en de invoeringswetgeving in verband met de Wnra. De meest actuele versie van het draaiboek vindt u terug op de themapagina Wnra in HRM-kennissysteem RAP.

 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.