Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
18 maart 2018
Leestijd: 2 minuten

SPP & HR-analytics: de som is meer dan het geheel der dingen

Strategische personeelsplanning is pas echt van toegevoegde waarde voor de organisatie als dit gecombineerd wordt met HR-analytics. De HRM Barometer van vorig jaar liet zien dat dit nog te weinig gebeurt. Tijd om te onderzoeken waar de kansen voor strategische personeelsplanning en het gebruik van HR-analytics in de publieke sector liggen.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2018-03/SPP-HR-Analytics-de-som-is-meer-dan-het-geheel-der-dingen.png?itok=gHEYlOh7

HR-analytics nog amper gebruikt

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: HR-analytics wordt nog amper gebruikt in de publieke sector. Slechts 15% heeft de beschikking over HR-analytics. De overheid maakt het meest gebruik van HR-analytics (18%). De cultuursector het minst met 11%.

Inzet HR-analytics van hoog niveau

De gebruikers van HR-analytics gaan grondig te werk. Bij slechts 11% ligt geen onderzoeksvraag ten grondslag aan de inzet ervan en 70% koppelt meerdere databronnen aan elkaar. Vooral in het onderwijs is dit het geval (83%). 72% houdt rekening met de privacywetgeving. De overheid springt eruit met 80% van de respondenten die hier rekening mee houdt.

Voor de meesten (63%) is HR-analytics een voorwaarde om strategisch partner te zijn. In 52% van de gevallen wordt het ook gebruikt om het HR-beleid te evalueren. Het onderwijs scoort hierin tegenovergesteld. HR-analytics is in 55% van de gevallen een voorwaarde om strategisch partner te zijn en het wordt veel gebruikt om het HR-beleid te evalueren (76%). In veel gevallen (56%) wordt HR-analytics overtuigend gevisualiseerd en gerapporteerd ten behoeve van het management en bestuurders.
Inzet HR-analytics van hoog niveau

Onderzoek Kantar TNS

Dit artikel is gebaseerd op een representatief landelijk onderzoek onder werkenden in de publieke sector (n=584) en (mede) verantwoordelijken en beïnvloeders op HRM in de publieke sector (n=887). Het onderzoek is uitgevoerd door Kantar TNS. Wilt u meer lezen? Het volledige onderzoek staat in de HRM Barometer. Een publicatie met meer dan 100 pagina’s toegespitst op de belangrijkste HRM trends & ontwikkelingen voor overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. Vraag de HRM Barometer kosteloos aan via de HRM Barometer website.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.