Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
9 september 2019
Leestijd: 1 minuut
Thema: salaris en arbeidsvoorwaarden

Whitepaper 'De gevolgen van de WAB voor publieke organisaties'

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wil het kabinet het voor werkgevers aantrekkelijker maken om medewerkers eerder in vaste dienst te nemen. Tegelijkertijd wil het kabinet met de maatregelen flexibel werk beter reguleren en flexibel personeel meer zekerheid geven.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2018-08/IJK_9099.jpg?itok=Wg23Ez5y

Doel van de nieuwe wet is het beter reguleren van de arbeidsmarkt om deze zodoende weer ‘in balans’ te krijgen. Deze wet treedt per 1 januari 2020 in werking en heeft verstrekkende gevolgen voor verschillende thema’s binnen het arbeidsrecht. Voor een groot aantal publieke organisaties geldt bovendien dat zij, door het op dezelfde datum intreden van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra), direct te maken krijgen met de wijzigingen die de WAB doorvoert.

De WAB heeft gevolgen voor organisaties in de publieke sector en voor hun medewerkers. Deze whitepaper geeft u niet alleen inzicht in de belangrijkste wijzingen, maar gaat ook in op de gevolgen en geeft advies hoe hier in de praktijk mee om te gaan.
 

Vraag gratis de WAB whitepaper aan

Ruim 20 pagina's speciaal voor organisaties in overheid, onderwijs, zorg en cultuur:

  • De WAB: wat en waarom?
  • Wat betekent de WAB voor organisaties in de publieke sector?
  • Payroll, oproep, ontslag en transitievergoeding, ketenbepaling en WW-premie differentiatie.
  • Afwijkende regelingen en bepalingen binnen overheid, onderwijs, zorg en cultuur.
  • De optimale mix tussen vast en tijdelijk/flex.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.