Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
1 mei 2020
Leestijd: 1 minuut
Thema: salaris en arbeidsvoorwaarden
Auteur: Guus Leenen

Verruiming werkkostenregeling 2020

Vanwege de coronacrisis is voor het jaar 2020 de vrije ruimte in de werkkostenregeling verruimd. Over de eerste € 400.000,00 fiscaal loon geldt normaal gesproken een percentage van 1,7%. Voor het jaar 2020 wordt dit percentage aangepast naar 3%. Over het fiscale loon vanaf € 400.000,00 mag nog steeds een percentage van 1,2% worden toegepast. Dit verandert niet.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2020-05/IJK_8720.jpg?itok=7VqorHkN

Door deze verruiming wordt het voor werkgevers gemakkelijker om hun werknemers extra tegemoet te komen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon of een bloemetje. De extra ruimte kan ook benut worden om werknemers tegemoet te komen in kosten die zij maken in verband met bijvoorbeeld het thuiswerken. Voor bedragen die ten laste van de vrije ruimte worden gebracht geldt dat dit gebruikelijk moet zijn.


Bron: Kamerbrief aanvullende fiscale maatregelen
 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.