Terug

Raoul, AFAS consultant bij IJK

• De leukste papa van de wereld.
• Werkt sinds 2019 als consultant bij IJK.
• Houdt van een goede workout en hardlopen.
• Doet meer burpees dan hem lief zijn.
• Luistert meestal “Joep Beving”, of “the war on drugs” in de auto.

Wat doet een e-HRM consultant / AFAS consultant?

Als AFAS consultant ondersteun je klanten op locatie bij AFAS vraagstukken en ben je verantwoordelijk voor de optimalisaties en inrichtingen van processen in de software van AFAS. Daarbij richt je nieuwe modules in of optimaliseer je bestaande inrichting, zodat deze beter aansluit op de bedrijfsvoering van de klant. Daarnaast ondersteun je in het reguliere (functioneel) beheer van AFAS. Na de zomervakantie begeleid je klanten bij de implementatie naar een nieuwe AFAS omgeving.

Het is altijd mooi om te zien dat met een strak proces onnodig werk bij de klant verdampt.

Hoe ziet het team eruit? En vooral, wat is de sfeer?

Team consultancy bestaat uit leuke collega’s die allemaal gedreven zijn om bij de klant een mooi resultaat neer te zetten. Iedereen is heel benaderbaar en de sfeer is informeel en ontspannen. We lachen veel en met een gezonde dosis humor is er altijd een fijne sfeer.

Wat het team bijzonder maakt is dat iedere collega, verschillend als mens, dezelfde drive heeft, namelijk gaan voor het beste resultaat bij de klant. Inhoudelijk sparren we vaak over verschillende problemen en oplossingsrichtingen. Vervolgens vertaal ik deze op mijn eigen manier door richting de klant. Maar ook informeel weten we elkaar te vinden.

Wat is jouw leukste project?

Bij een grote zorginstelling heb ik een langere periode functioneel beheer en consultancy gecombineerd. Dit was één van mijn eerste klussen, waarbij ik enorm ben gegroeid in zowel kennis, soft skills als in de organisatie zelf.

Er lagen een aantal projecten ter uitvoering en er was achterstallig onderhoud op functioneel beheer. Samen met de klant zorgde ik voor de realisatie van deze projecten en liepen we het achterstallige onderhoud op functioneel beheer in. Ik had o.a. een rol als sparringpartner op het gebied van AFAS voor het realiseren van organisatiewijzigingen. Vanuit deze rol en met mijn AFAS expertise heb ik hen voor veel fouten in de toekomst kunnen behoeden én juist dat was hetgeen waar de klant behoefte aan had. Een klant vraagt niet om een jaknikker, maar wil juist de kritische blik.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Volmondig: ‘JA’. Ik vind het leuk om een inkijk te krijgen in de organisatie van de klant. De afwisseling daarin is erg prettig. En hoe mooi is het dat je werk doet wat je leuk vindt en je kennis mag delen om de klantorganisatie beter te maken.

Klanten waarderen het ongevraagd adviseren en het delen van kennis heel erg. Het zorgt vaak voor een verrassingselement. Het is fijn om nee te mogen zeggen bij een klant en ze vervolgens naar het juiste resultaat te adviseren en te bewegen. Als consultant ben jij DE specialist, DE toegevoegde waarde.

In vergelijking met mijn vorige baan als functioneel beheerder ligt de nadruk bij IJK meer op AFAS en het project, waardoor je minder organisatorische ballast hebt. Hierdoor kan je jezelf focussen en heb je minder last van de waan van de dag.

Waarom moet je als AFAS consultant bij IJK komen werken?

Werkgeluk! Omdat ik naar mezelf kritisch ben, vind ik het zo gaaf dat mijn werkgever altijd kansen ziet. Bij IJK gaat het echt om de potentie van de mensen, met het doel deze potentie te vergroten.

Een ander groot pluspunt van IJK is de grote interne AFAS kennis. Je kan altijd een collega bellen voor vragen en iedereen is daarin ook behulpzaam en gemotiveerd om te helpen.

Heb jij vragen voor Raoul of wil jij ook AFAS consultant worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures