Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
25 september 2018
Leestijd: 1 minuten

Whitepaper en event - Van ontwikkelen naar presteren

Stilstand is achteruitgang. Ontwikkeling meten, vastleggen, faciliteren en beheren helpt om als organisatie verder te komen.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2018-09/IJK_8086_0.jpg?itok=6vXWzLmU

Whitepaper

Zijn medewerkers het belangrijkste kapitaal van organisaties in de publieke sector? Indien het antwoord ja is, dan moet de ontwikkeling van medewerkers een belangrijk aandachtspunt zijn. Organisaties kunnen alleen presteren als medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarvoor is het meten, vastleggen, faciliteren en beheren van leer- en ontwikkelactiviteiten nodig.

In de whitepaper ‘Van ontwikkelen naar presteren’ nemen we u mee in trends en ontwikkelingen op het gebied van leren. Dit doen we onder andere op basis van resultaten uit het onderzoek dat we onlangs hebben uitgevoerd rondom dit thema. We staan stil bij nieuwe leermodellen, integraal ontwikkelen & leren en nieuwe technieken zoals een Learning Management System. Ook nemen we een kijkje in de praktijk. Zorgdienstverlener Opella vertelt u meer over hun aanpak rondom het leren en ontwikkelen van hun medewerkers.

Vraag whitepaper aan

Bijeenkomst

In het voorjaar van 2019 organiseren we een bijeenkomst waar we stilstaan bij het thema 'van ontwikkelen naar presteren'. Een inhoudelijke sessie waar we u informeren en inspireren. Houd de eventagenda in de gaten voor de exacte datum.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.