Terug

HRM kennisplatform RAP per 1 januari ook voor de zorgsector

Al ruim 25 jaar maken vele werknemers in de gemeentelijke sector en het onderwijsveld gebruik van RAP. Via dit HRM kennisplatform krijgen ze antwoord op vragen over hun arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten. Per 1 januari is RAP er ook voor organisaties in de Gehandicaptenzorg en VVT.

Via RAP vinden medewerkers hun cao, een begrijpelijke uitleg over regels die gelden bij o.a. vakantie, verlof en ziekte en het personeelshandboek van hun organisatie. De HRM’ers worden hierdoor ontzorgd, en doordat het o.a. tal van sectorspecifieke modeldocumenten en regelingen ter beschikking stelt, ondersteunt het ze ook. Daarnaast is er de helpdesk HRM die dagelijks bereikbaar is. Zo kunnen HRM’ers op elk moment van de dag hun vragen over de cao of arbeidsrechtelijke vraagstukken stellen aan onze ervaren juristen.

Speciaal voor de zorg

Vanaf 1 januari is RAP dus ook te gebruiken door organisaties in de Gehandicaptenzorg en VVT. Medewerkers en HR professionals vinden antwoord op vragen over bijvoorbeeld: uitbetaling van meer-uren, Balansbudget of Balansverlof, roostering en ouderschapsverlof.

Wil je meer weten over RAP?

Neem een kijkje op de pagina RAP voor VVT en GHZ of neem contact op om te bespreken wat RAP voor jouw organisatie kan betekenen via 0492 - 50 66 60.