Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
21 juni 2019
Leestijd: 4 minuten
Thema: e-hrm
Auteur: Marco Bennes

Profit 11, de kersen op de taart

Naast de belangrijke aanpassingen die wij eerder met u deelden, zijn er ook veel nieuwe mooie functionaliteiten beschikbaar gekomen in Profit 11. De mooiste nieuwe functionaliteiten vatten wij voor u samen

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2019-07/IJK_7749.jpg?itok=R6hCthkr

Lees eerst het artikel "Profit 11, de belangrijkste wijzigingen" om op de hoogte te zijn van de belangrijkste aanpassingen.
Alle aanpassingen, waarvan we in dit artikel een samenvatting geven, zijn uitgebreid terug te vinden op het AFAS klantportaal.

ID-Check

Als werkgever bent u verplicht de identiteit van de medewerkers te controleren. Bij het indienstmelden controleert u het originele identiteitsbewijs. Dit was een handmatig proces.

Vanaf Profit 11 beschikt u over de ID-Check van Valicare. Met de ID-Check valideert u tijdens het indienst melden de identiteit van de medewerker op basis van:

  • Paspoort
  • Identiteitskaart
  • Verblijfsvergunning

De ID-Check valideert de identiteitsdocumenten op basis van visuele aspecten die worden uitgelezen uit de afbeeldingen van de documenten. Deze data gaat door verschillende algoritmes die onder andere aan de hand van documentnummer, geboortedatum, vervaldatum en persoonsnummer controleren of de data valide is. Na het valideren kun je automatisch de data overnemen in de velden van het indienstprofiel. Hiermee voorkomt u foutieve data in Profit.

Verzameldeclaraties

Het is mogelijk om meerdere declaraties in één workflow in te dienen. Als een medewerker bijvoorbeeld meerdere dienstreizen op één dag heeft, dan boekt de medewerker dit in één workflow en beoordeelt de beoordelaar alle declaraties in één keer.
Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende soorten declaraties in te dienen in één workflow. Bijvoorbeeld een declaratie voor dienstreizen, lunchkosten en een hotelkamer kan je in één workflow indienen. Ook hierbij geldt dat de beoordelaar deze declaratie in één keer kan beoordelen.

Als één van de declaraties binnen een verzameldeclaratie niet akkoord is, dan kan de beoordelaar deze declaratieregel los afkeuren. De overige goedgekeurde declaraties gaan verder in het proces en de afgekeurde declaratie gaat als losse workflow terug naar de instuurder.

Losse declaraties of verzameldeclaraties? Je kunt declaratie op drie manieren boeken:

  • De medewerker boekt 1 declaratie en stuurt deze los in. Per declaratie ontstaat een workflow. (huidige functionaliteit)
  • De medewerker boekt voor 1 declaratiesoort meerdere declaraties in een verzameldeclaratie. (nieuw in Profit 11).
  • De medewerker boekt meerdere declaraties voor meerdere declaratiesoorten in een verzameldeclaratie. (nieuw in Profit 11)

Declaraties direct als voorschot

Vanaf nu kan een medewerker bij het indienen van een declaratie direct een voorschot aanvragen voor de declaratie. De salarisadministratie kan vervolgens het voorschot uitbetalen. Wanneer u de salarisverwerking aan IJK heeft uitbesteed moeten we mogelijk (aanvullende) afspraken maken m.b.t. de gevolgen van deze extra dienstverlening.

Proefberekening bij Rooster- en Salariswijziging

Een medewerker wil meer of minder werken, maar wat betekent dit voor het salaris? Om de gevolgen te zien van dit soort verzoeken, moest je altijd een pro forma medewerker aanmaken in Profit. Vanaf Profit 11 bekijkt u dit direct in InSite.
Om inzicht te krijgen in de gevolgen van een aanvraag of wijziging kan de medewerker gebruik maken van de Proefberekening. Met een proefberekening ziet de medewerker tot op de cent nauwkeurig direct wat het verwachte resultaat is.

Bankkoppeling Payroll betalingen

Het is vanaf nu mogelijk om de Payroll betalingen automatisch uit te wisselen via een directe koppeling tussen de bank en AFAS Online. Voor deze koppeling wordt gebruik gemaakt van de bestaande koppeling van de financiële betaling in Profit. De bankkoppeling voor Payroll betalingen is vooralsnog alleen mogelijk voor de Rabobank en ING.
Als u gebruik maakt van de bestaande koppeling in Financieel, maakt u na overgang naar Profit 11 automatisch gebruik van de koppeling voor Payroll betalingen. Dit is van toepassing als in de eigenschappen van de bankrekening het veld Betaling verzenden is aangevinkt. Wanneer u de salarisverwerking aan IJK heeft uitbesteed kunnen wij deze functionaliteit in nauw overleg samen met u inrichten.

Repeterende taken

Heeft u wekelijkse, maandelijkse, halfjaarlijkse en jaarlijkse terugkerende taken? Taken met elke interval kunnen met Profit 11 eenvoudiger als signaal of workflow beschikbaar worden gesteld. Geen notities meer in de agenda's maar geborgd in processen binnen Profit.

Medewerkermutaties vanuit AFAS Pocket

Een medewerker kan met AFAS Pocket vanaf de luie stoel persoonlijke-, adres- of bankrekeningwijzigingen inschieten. Creëer nog meer draagvlak en tevredenheid onder uw medewerkers door deze nieuwe functionaliteit ter beschikking te stellen. 

Digitaal ondertekenen uitgebreid

Het is in nog meer dossieritems / processen mogelijk gemaakt om bijlagen toe te voegen en deze digitaal te laten ondertekenen. Bekijk het artikel op het AFAS klantportaal voor een volledig overzicht.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.