Training (basis): Hoe werkt de werkkostenregeling?

Tijdens deze training nemen we de basis van de werkkostenregeling (wkr) door. Je hebt daarbij alle gelegenheid om vragen te stellen.

Allereerst bespreken we de structuur van de wkr. Daarbij kijken we naar hoe de wkr werkt. Aan bod komen onder andere de eindheffing, de vrije ruimte en het loonbegrip.

Daarna zoomen we in op de verschillende categorieën kosten binnen de werkkostenregeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen.

Dan bespreken we een aantal basisbegrippen van de wkr. Wat is aanwijzen? Hoe werkt het gebruikelijkheidscriterium? Hoe ga je om met loon uit vroegere dienstbetrekking? Wat is de concernregeling en hoe waardeer je een vergoeding binnen de werkkostenregeling?

En tot slot bespreken we een aantal veel voorkomende vergoedingen en verstrekkingen in detail. Onder andere de fiets van de zaak komt aan bod. Maar ook leningen, maaltijden, werkkleding en outplacement.

Resultaat

Na het volgen van deze training weet jij precies hoe de werkkostenregeling in elkaar zit, wat de belangrijkste begrippen zijn en hoe je om moet gaan met een aantal veel voorkomende vergoedingen en verstrekkingen. Kortom, de basis van de wkr is je helemaal duidelijk!

Doelgroep

HR adviseurs, HR medewerkers, salarisadministrateurs.

Prijs

€ 395,- RAP klanten
€ 450,- niet RAP klanten

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Incompany

Deze training bieden wij ook incompany aan. Voor meer informatie, neem contact op via: rap@ijk.nl.

Open inschrijving

Helmond
24 november 2022